اواپراتور چیست؟
اواپراتور یکی از بخشهای اصلی دستگاه های برودتی است که با جذب گرمای محیط باعث ایجاد سرما میشود. اواپراتورها انواع مختلف دارند که مکانیزم عملکرد هر یک بر حسب نوع کاربرد متفاوت است.
اواپراتور یکی از بخشهای اصلی سیستم های سرماساز است. در یک اواپراتور ماده مبرد - سرما ساز - گرمای محیط داخل و اطراف را جذب میکند و با این عمل باعث خنک شدن آنها میشود. اواپراتور میتواند برای سرد کردن هر نوع محیط ، مایع، هوا و غیره استفاده شود. در یک تعریف کلی اواپراتور دستگاهی است که با جذب گرما توسط سطوح انتقال حرارت و مبادله گرما با گاز، مایع یا سیالات فراری باعث کاهش دمای محیط اطراف میشود.
انواع مختلف و متفاوتی از اواپراتور وجود دارد که برای کاربردهای متفاوت و محیطهای مختلف بکار میرود. همچنین نحوه عملکرد اواپراتور در تقسیم بندی آن نقش موثری دارد. توضیحات تخصصی در رابطه با انواع اواپراتور و همینطور مکانیزم عملکرد مدلهای مختلف خارج از توان این صفحه میباشد. بنابراین توضیح مختصر درباره انواع پرکاربرد اواپراتور و نحوه عملکرد آنها را بصورت تصویری ارائه خواهد شد و توضیحات تکمیلی در بخشهای دیگر وب سایت ارائه میگردد.
- اواپراتور فیلم نزولی این اواپراتور معمولا برای محلول های بسیار چسبناک استفاده می شود، بنابراین اغلب در صنایع شیمیایی، شکر، غذا و تخمیر استفاده می شود.
- اواپراتور فیلم صعودی : حرارتی که معمولا توسط بخار آب ایجاد میشود باعث جوشش و ایجاد بخار آب داخل تیوبها و نهایتا جریان صعودی و افزایش ضریب انتقال حرارت میشود.
- اواپراتور صفحه ای فیلم صعودی و نزولی : یک دستگاه ترکیبی نسبتا بزرگ است که بیشتر در صنایع لبنی و تخمیر از آن استفاده میکنند.
- اواپراتور جریان طبیعی - اجباری : این نوع از اواپراتور بر اساس جریان طبیعی سیال که ناشی از تفاوت چگالی ( تفاوت چگالی بواسطه گرما ) عمل میکند.
- اواپراتور چند اثره : جهت جلوگیری از اتلاف انرژی و با ترکیب و تلفیقی از چند اواپراتور ساخته میشود.